Producción Científica del IATA (publs. S.C.I.)
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Una manera de hacer Europa
Una parte muy importante de la financiación de los proyectos de investigación de los que se originan estas publicaciones procede del Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) y del Ministerio de Ciencia e Innovación del Gobierno de España.


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Metabolite profiling of pigments from acid-hydrolysed persimmon (Diospyros kaki) extracts by HPLC-DAD/ESI-MSn analysis
Characterization of volatile compounds responsible for the aroma in naturally fermented sausages by gas chromatography-olfactometry
Enriching Artemia nauplii with a high DHA-containing lipid emulsion: Search for an optimal protocol
Viciano, E;   Monroig, O;   Salvador, Ana;   Amat, J;   Fiszman, Susana;   Navarro, JC
Grupo de propiedades físicas y sensoriales   (Departamento de conservación y calidad)
*  Aquaculture Research May 2015 ; 46 (5) : 1066-1077
One-pot production of fructooligosaccharides by a Saccharomyces cerevisiae strain expressing an engineered invertase
Immobilization of thermostable ?-galactosidase on epoxy support and its use for lactose hydrolysis and galactooligosaccharides biosynthesis
Marín Navarro, Julia;   Talens Perales, David;   Oude-Vrielink, A;   Cañada, FJ;   Polaina, Julio
Grupo de estructura y función de proteínas   (Departamento de biotecnología)
*  World Journal of Microbiology and Biotechnology March 2014 ; 230 (3) : 989-998
Effect of pH, temperature and maturity on pectinmethylesterase inactivation of citrus juices treated by high-pressure homogenization
Navarro, José Luis;   Izquierdo, Luis;   Carbonell, José Vicente;   Sentandreu, Enrique
Grupo de zumos de frutas   (Departamento de ciencia de los alimentos)
*  LWT - Food Science and Technology July 21014 ; 57 (2) : 785-788
Rapid screening of low-molecular-weight phenols from persimmon (Diospyros kaki) pulp using liquid chromatography/UV-visible/electrospray mass spectrometry analysis
Sentandreu, Enrique;   Cerdán Calero, Manuela;   Halket, JM;   Navarro, José Luis
Grupo de zumos de frutas   (Departamento de ciencia de los alimentos)
*  Journal of the Science of Food and Agriculture DOI: 10.1002/jsfa.6867
Volunteer stratification is more relevant than technological treatment in orange juice flavanone bioavailability
Tomás Navarro, M;   Vallejo, F;   Sentandreu, Enrique;   Navarro, José Luis;   Tomás Barberán, F
Grupo de zumos de frutas   (Departamento de ciencia de los alimentos)
*  Journal of Agricultural and Food Chemistry January 2014 ; 62 (1) : 24-27
Partial purification and characterization of polyphenol oxidase from persimmon
Navarro, Jose Luis;   Tárrega, Amparo;   Sentandreu, Miguel Ángel;   Sentandreu, Enrique
Grupo de zumos de frutas   (Departamento de ciencia de los alimentos)
*  Food Chemistry August 2014 ; 157 : 283-289
Rtp1p is a karyopherin-like protein required for RNA polymerase II biogenesis
Gómez Navarro, N;   Peiró Chova, L;   Rodríguez Navarro, S;   Polaina, Julio;   Estruch, Francisco
Grupo de estructura y función de proteínas   (Departamento de biotecnología)
*  Molecular and Cellular Biology May 2013 ; 33 (9) : 1756-1767
Comparison of global responses to mild deficiency and excess copper levels in Arabidopsis seedlings
Andrés Colás, N;   Perea García, A;   Mayo De Andrés, S;   García Molina, A;   Dorcey, E;   Rodríguez Navarro, S;   Pérez Amador, Miguel Ángel;   Puig, Sergi;   Peñarrubia, Lola
Grupo de microbiología molecular de levaduras industriales   (Departamento de biotecnología)
*  Metallomics September 2013 ; 5 (9) : 1234-1246
Influence of high pressure homogenization and pulp reduction on residual pectinmethylesterase activity, cloud stability and acceptability of Lane Late orange juice: A study to obtain high quality orange juice with extended shelf life
Carbonell, José Vicente;   Navarro, José Luis;   Izquierdo, Luis;   Sentandreu, Enrique
Grupo de zumos de frutas   (Departamento de ciencia de los alimentos)
*  Journal of Food Engineering December 2013 ; 119 (3) : 696-700
Three-dimensional structure of Saccharomyces invertase: Role of a non-catalytic domain in oligomerization and substrate specificity
Sainz Polo, MA;   Ramírez Escudero, M;   Lafraya, Álvaro;   González, B;   Marín Navarro, Julia;   Polaina, Julio;   Sanz Aparicio, Julia
Grupo de microbiología molecular de levaduras industriales   (Departamento de biotecnología)
*  Journal of Biological Chemistry April 2013 ; 288 (14) : 9755-9766
Gelation of Persimmon Puree and Its Prevention by Enzymatic Treatment
Functional living biointerphases
Saadeddin, A;   Rodrigo Navarro, A;   Monedero, Vicente;   Rico, P;   Moratal, D;   González Martín, M.;   Navarro, D;   García, AJ;   Salmerón Sánchez, M
Grupo de bacterias lácticas y probióticos   (Departamento de biotecnología)
*  Advanced Healthcare Materials September 2013 ; 2 (9) : 1213-1218
Functional metagenomics unveils a multifunctional glycosyl hydrolase from the family 43 catalysing the breakdown of plant polymers in the calf rumen
Ferrer, M;   Ghazi, A;   Beloqui, A;   Vieites, JM;   López Cortés, N;   Marín Navarro, Julia;   Nechitaylo, TY;   Guazzaroni, ME;   Polaina, Julio;   Waliczek, A;   Chernikova, TN;   Reva, ON;   Golyshina, OV;   Golyshin, PN
Grupo de estructura y función de proteínas   (Departamento de biotecnología)
*  PLoS ONE June 2012 ; 7 (6) : e38134
Identification of New Coloured Anthocyanin-Flavanol Adducts in Pressure-Extracted Pomegranate (Punica granatum L.) Juice by High-Performance Liquid Chromatography/Electrospray Ionization Mass Spectrometry
Crystallization and preliminary X-ray diffraction analysis of the invertase from Saccharomyces cerevisiae
Sainz Polo, M Ángela;   Lafraya, Álvaro;   Polo, Aitana;   Marín Navarro,Julia;   Polaina, Julio;   Sanz Aparicio, Julia
Grupo de estructura y función de proteínas   (Departamento de biotecnología)
*  Acta Crystallographica Section F December 2012 ; 68 (12) : 1538 -1541
Effect of fat content on aroma generation during processing of dry fermented sausages
Changes in orange juice characteristics due to homogenization and centrifugation
Sentandreu, Enrique;   Gurrea, Mª del Carmen;   Betoret, Noelia;   Navarro, José Luis
Grupo de zumos de frutas   (Departamento de ciencia de los alimentos)
*  Journal of Food Engineering July 2011 ; 105 (2) : 241-245
SPME-GC-MS versus selected ion flow tube mass spectrometry (SIFT-MS) analyses for the study of volatile compound generation and oxidation status during dry fermented sausage processing
Olivares, Alicia;   Dryahina, Kseniya;   Navarro, José Luis;   Smith, David;   Špan?l, Patrick;   Flores, Mónica
Grupo de ciencia de la carne   (Departamento de ciencia de los alimentos)
*  Journal of Agricultural and Food Chemistry March 2011 ; 59 (5) : 1931-1938
Effect of Inulin Seeding on Rheology and Microstructure of Prebiotic Dairy Desserts
Fermentation of cellobiose to ethanol by industrial Saccharomyces strains carrying the ?-glucosidase gene (BGL1) from Saccharomycopsis fibuligera
Gurgu, Leontina;   Lafraya, Álvaro;   Polaina, Julio;   Marín Navarro, Julia
Grupo de estructura y función de proteínas   (Departamento de biotecnología)
*  Bioresource Technology April 2011 ; 102 (8) : 5229-5236
Fructo-Oligosaccharide Synthesis by Mutant Versions of Saccharomyces cerevisiae Invertase
Glucoamylases: structural and biotechnological aspects
Structural and functional analysis of hybrid enzymes generated by domain shuffling between Saccharomyces cerevisiae (var. diastaticus) Sta1 glucoamylase and Saccharomycopsis fibuligera Bgl1 ?-glucosidase
Hydrogen production by Chlamydomonas reinhardtii revisited: Rubisco as a biotechnological target
Sensory acceptability of slow fermented sausages based on fat content and ripening time
LC-DAD-ESI/MSn Determination of Direct Condensation Flavanol-Anthocyanin Adducts in Pressure Extracted Pomegranate (Punica granatum L.) Juice
Selected Ion Flow Tube-Mass Spectrometry for Absolute Quantification of Aroma Compounds in the Headspace of Dry Fermented Sausages
Olivares, Alicia;   Dryahina, Kseniya;   Navarro, José Luis;   Flores, Mónica;   Smith, David;   Spanel, Patrik
Grupo de ciencia de la carne   (Departamento de ciencia de los alimentos)
*  Analytical Chemistry July 2010 ; 82 (13) : 5819-5829
información documental: C.B.A.
código funcional: F.L.S.


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Una manera de hacer Europa
Una parte muy importante de la financiación, tanto de los proyectos de investigación realizados en el IATA, como de su infraestructura, procede del Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) y del Ministerio de Economía y Competitividad del Gobierno de España.
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